Welkom
  Meer-Waarde creëren in jouw Leven > Vrouwen > Achter gesloten deuren

  Achter gesloten deuren

  Achter gesloten deuren

  Achter gesloten deuren...

  Tijdens het programma “De Reünie” van de KRO werd ik geraakt door het verborgen huiselijk leed van één van de klasgenoten. Niemand wist wat er zich thuis afspeelde bij de jongen totdat hij,  nu hij volwassen is zelf zijn levensboek open doet in het programma. Het confronteert mij dat er elke dag mensen zijn die we zien en misschien denken te kennen maar waar achter de gesloten deur innerlijk of letterlijk een hele andere wereld schuilt waar niemand iets van weet. Vaak hebben wij een oordeel klaar: de stoere …, de sterke …, de arrogante …, de pestkop…, de vervelende …, de leugenaar …, de stille …, de zielige … Deze beoordeling is gebaseerd op wat we van mensen zien. Hoe kunnen wij als klasgenoten, leerkrachten, buren, familie, ouders van vriendjes en Counsellors een veilige haven zijn en een sleutel tot bevrijding…

  Achter gesloten deuren (letterlijk of figuurlijk)zijn grote geheimen verborgen voor de buiten wereld. Deze geheime wereld wordt gecamoufleerd door een glimlach, een vrolijke noot, macho gedrag, isolement, populariteit en vele andere beschuttingen. Wie ben jij als niemand kijkt?

  Wat we van mensen zien is zelden de waarheid die binnenin leeft. Hoe komt het toch dat we de mensen om ons heen beoordelen op het uiterlijk vertoon en zo weinig moeite doen om de binnenkant te leren kennen?

  Dagelijks leven er mensen in angst en wanhoop door de situatie waarin ze nu leven, door de ervaringen van hun kinderjaren of door een eenmalige gebeurtenis. Uit de cijfers blijkt dat 45% van de Nederlandse bevolking ooit slachtoffer is (geweest) van huiselijk geweld. Hiervan heeft 10% dagelijks of wekelijks met een vorm van geweld te maken. Jaarlijks sterven er in Nederland 70 vrouwen, 25 mannen en 50 kinderen door de gevolgen van huiselijk geweld. Ruim 100.000 kinderen zijn getuige van huiselijk geweld. Zij vertonen vaker gedragsproblemen dan andere kinderen en krijgen later vaak zelf weer te maken met huiselijk geweld. (Bron: Huiselijk Geweld: Aard, omvang en hulpverlening )

  En dan zijn er nog de trauma’s van scheiding, ongelukken, eenmalig geweld, oorlogen, pesterijen, ziekten en noem maar op. Allemaal verborgen leed die beschadigingen innerlijk geven bij mensen en maakt dat ze doen zoals ze elke dag doen.

  Als medemens mogen we dieper luisteren naar wat mensen zeggen. Kijken voorbij het gedrag van mensen waarmee we samenleven en onze tijd en aandacht geven aan de noden van anderen. Als jij dat wilt leren ben je van harte welkom!

  Misschien lees je dit bericht en leef je zelf in een verborgen wereld of leeft er een verborgen wereld in jou. Weet dat je zelf de sleutel hebt tot bevrijding. Bij wie durf jij aan te kloppen? Een familielid, een vriend, een leerkracht?

  Is een bekende deelgenoot maken van je innerlijke leven te spannend of zoek je professionele begeleiding, dan sta ik klaar om met een luisterend oor naar je te luisteren! Samen gaan we op zoek naar dat wat jij nodig hebt.

   

   

  Laat hier je berichtje achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.